Повернутися до звичайного режиму

Мир —на сім десятиліть…

Захід з нагоди 70-річчя визволення України та 71-ої річниці визволення Вишгорода, що відбувсяу міському Центрі творчості «Джерело», об’єднав ветеранів, міську владу, вихованців закладу та їхніх батьків.

… Кордони нашої держави були непорушними сім десятиліть. А сьогодні до нас знову повернулася війна. Цього разу вона прийшлазіСходу…

Вперше за 70 років ми знову стали на захистУкраїни, її свободи і територіальної цілісності. Тож, хоча зібрання стосувалося іншої події, нинішня війна на Сході держави краяла серце кожного, хто розуміє, яке горе і розруху несе вона із собою.

Разом із тим, як наголосив у своєму виступі учасник бойових дій, ветеран Іван Чертков, необхідно терміново зміцнювати українську армію. Щоб противник знав: ми сильні не лише духом, а й зброєю.Багато зусиль до цього докладають пересічні українці, зокрема і вишгородці, школярі і навіть дошкільнята, а також вихованці «Джерела». «І, якщо кожен із нас так прагне миру, він обов’язково буде», — сказала директор Центру творчості Наталія Кисіль.

… Учасники заходу вшанували загиблих покладанням квітів до братської могили. А багатьом із присутніх з нагоди 70-річчя визволення України начальник відділу з гуманітарних питань виконавчого комітету Вишгородської міської ради Володимир Ткач та голова ради ветеранів міста Петро Жуланов вручили ювілейні медалі.

Їх отримали Геннадій Кир’янов, Василь Демчук, Іван Чертков, Володимир Михайловський, Маргарита Олабіна, Клавдія Сілівонік, Віктор Бабич, Лідія Коротка та інші. Світлана Горєва, яка також одержала нагороду, вважає, що це — батькова медаль – Платон Сафонович Гришин, 1908 р. н., учасник Великої Вітчизняної, був поранений у бою... Світлана Платонівна свято береже пам’ять про батька і його старий фронтовий знімок, який показала кореспонденту та фотокору газети «Вишгород».

… Бійці антитерористичної операції (АТО) на Сході— онуки, правнуки та праправнуки тих, хто боронив країну 70 років тому. А найменші їхні нащадки — учасники хорових колективів «Спадкоємці переможців» та «Домісолька» Ганни Покровської (це 40 дітей), солістка Євгенія Волжаніна— того дня були на сцені,виконували пісні про мир і любов до Вітчизни. Звучали й мотиви воєнних років у виконанні хору «Ветеран» та його соліста Юрія Паниці.

Кожне слово сценарію, написаного художнім керівником Центру творчості Оленою Сікорською, коженвиступдітей і дорослих переконували, що народ, який пам’ятає звитяги своїх предків, рівняється на їхній героїзм і мужність,— незборимий.
Валентина Яковенко., методист ВМЦХЕТУМ "Джерело"

Заголовок
/Files/images/vizvolenya_vishgoroda/04.11.2014 День визволення Вишгорода_2_0004.JPG /Files/images/vizvolenya_vishgoroda/04.11.2014 День визволення Вишгорода_2_0005.JPG
/Files/images/vizvolenya_vishgoroda/04.11.2014 День визволення Вишгорода_2_0010.JPG /Files/images/vizvolenya_vishgoroda/04.11.2014 День визволення Вишгорода_2_0009.JPG
/Files/images/vizvolenya_vishgoroda/04.11.2014 День визволення Вишгорода_2_0006.JPG /Files/images/vizvolenya_vishgoroda/04.11.2014 День визволення Вишгорода_2_0008.JPG
Кiлькiсть переглядiв: 0

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.